Blog

Kun je zomaar zelf een kinderboek uitgeven in Nederland?

Het uitgeven van een kinderboek lijkt misschien een spannende onderneming, maar het kan ook behoorlijk complex zijn. In Nederland zijn er bepaalde stappen en overwegingen die je moet volgen als je een kinderboek wilt publiceren. In deze blogpost beantwoorden we de vraag: Kun je zomaar een kinderboek uitgeven in Nederland? En wat komt er allemaal bij kijken?

Lees meer »

ISBN of Geen ISBN?

Bij het uitgeven van een boek zijn er veel overpeinzingen, en een van de belangrijkste is of je een ISBN (International Standard Book Number) nodig hebt. Hoewel het niet verplicht is om een ISBN te hebben, zijn er belangrijke overwegingen en gevolgen aan verbonden. In deze blogpost leggen we uit wat een ISBN is, de voordelen ervan, en hoe je je boek zonder ISBN kunt uitgeven, met aanvullende informatie over EAN-codes.

Lees meer »

De Kosten van Zelfpublicatie: Wat je Moet Weten bij het Uitgeven van een Kinderboek in Eigen Beheer

Zelfpublicatie biedt veel creatieve vrijheid, maar het brengt ook een reeks kosten met zich mee. Voor een kinderboek, met zijn unieke eisen op het gebied van illustraties en ontwerp, kunnen deze kosten variëren. Het is cruciaal om een duidelijk overzicht te hebben van de mogelijke uitgaven zodat je goed voorbereid bent. Hier is een gedetailleerde gids over de kosten die je kunt verwachten bij het uitgeven van een kinderboek in eigen beheer.

Lees meer »

Uitgeven via een Uitgever of in Eigen Beheer: Wat Past Bij Jou?

Als schrijver sta je voor een belangrijke keuze zodra je manuscript af is: ga je je boek uitgeven via een traditionele uitgever of kies je voor uitgeven in eigen beheer? Beide opties hebben hun eigen unieke voor- en nadelen, en de keuze hangt vaak af van je persoonlijke voorkeuren, doelen en situatie. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste verschillen tussen deze twee publicatiemethoden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Lees meer »

Je eigen kinderboek uitgeven: een stappenplan voor schrijvers

Gefeliciteerd! Je hebt je kinderboek geschreven, een prestatie waar je trots op mag zijn. Maar nu sta je voor de volgende uitdaging: hoe zorg je ervoor dat je boek daadwerkelijk wordt uitgegeven? Het pad van een manuscript naar een gepubliceerde titel kan ontmoedigend lijken, maar met de juiste stappen en een beetje doorzettingsvermogen kun je je droom verwezenlijken. Hier is een stappenplan om je op weg te helpen.

Lees meer »

Mijn henna recept

Het maken van henna-pasta is een kunst op zich en er zijn verschillende recepten en variaties, afhankelijk van de gewenste kleur en textuur. Dit is het henna recept dat ik gebruik

Lees meer »

De gevaren van zwarte/chemische henna

Zwarte henna is een vorm van henna die vaak wordt gebruikt om tijdelijke tatoeages te maken, maar het bevat een chemische stof genaamd p-phenylenediamine (PPD) die huidproblemen kan veroorzaken. In tegenstelling tot natuurlijke bruine henna, die een roodachtige kleur produceert, kan zwarte henna een donkerder en zwarter resultaat geven. Hieronder staan enkele van de gevaren van zwarte henna:

Lees meer »

Wat is bridal mehndi?

Bridal mehndi, ook bekend als bruidshenna, is een kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend in India, Pakistan en andere delen van Zuid-Azië. Het wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de traditionele huwelijksceremonie en wordt gebruikt om de bruid te versieren op haar grote dag.

Lees meer »

Hoe werkt henna?

Henna werkt door middel van een chemische reactie die plaatsvindt tussen de kleurstof in de henna en de eiwitten in de huid of het haar.

Lees meer »

Wat is henna en waar wordt het voor gebruikt?

Henna is een natuurlijke kleurstof die wordt verkregen uit de bladeren van de hennastruik, ook wel Lawsonia inermis genoemd. De henna bladeren worden gemalen tot een fijne poeder en daarna gemixt met natuurlijke ingrediënten, zoals citroensap en essentiële oliën, tot een gladde pasta. Deze pasta wordt in een cone/knijpzakje gedaan, waarmee versieringen worden aangebracht op de huid. Na het verwijderen van de pasta blijft vervolgens een oranje afdruk achter op de huid, die in 48 uur verkleurt naar een donkerrode/bruine kleur. Naast het aanbrengen van tijdelijke versieringen op de huid, maar wordt henna ook gebruikt voor haarverf en andere decoratieve toepassingen.

Lees meer »